Günümüzde sanallaştırma içermeyen sistemlere bakıldığında kullanılabilir kapasitenin yaklaşık %15 – 20 civarında bir oranın kullanıldığını ve kalanının atıl durumda olduğu görülmektedir. Sanallaştırma ile birlikte daha az fiziki kaynak kullanılmakta, atıl durumdaki kapasiteler verimli ve aktif şekilde değerlendirilmektedir. Böylece enerji, yer, bakım, yönetim kaynaklarından tasarruf edilmesi sağlanmaktadır. Sanallaştırmayla birlikte gelen esneklik ve yönetim kolaylığı avantajları sayesinde başarılı iş sürekliliği çözümleri de üretilebilmektedir. Sanallaştırma çözümleriyle birlikte iş gücü kaybı da azalmakta ve operasyon maliyetlerinden ciddi tasarruflar elde edilmektedir.
Nics, sunduğu sanallaştırma çözümleriyle donanım gereksinimlerini azaltarak maliyetlerin düşürülmesine, enerji tasarrufunun ve iş sürekliliğinin sağlanmasına, yönetimin kolaylaştırılmasına ve daha birçok avantajın elde edilmesine yardımcı olmaktadır.
Masaüstü Sanallaştırma kullanıcıların masaüstü sistemlerinin tamamının ya da belli bileşenlerinin sanallaştırılarak herhangi bir lokasyonda sunulmasına imkan tanır.
Kullanıcı ile donanım arasında mantıksal bir katman oluşturarak kullanıcının doğrudan fiziksel sistem kaynaklarına erişmesini engeller. Katman talepleri donanıma iletir.
Hibrit bulutun yapılandırılması ve çalıştırılması kolaylaşır. Kurumsal uygulamaları hem özel hem de genel bulut ortamlarında çalıştırmak için bulut yönetimi hizmetleri sunar.
Sunucu fiziksel kaynakları, sanallaştırma katmanı tarafından sanal kaynaklara dönüştürülür. Minimum donanım ile maksimum verimlilik elde edilir ve kaynaklardan tasarruf edilir.
Uygulamaların kullanıcı bilgisayarlarına yüklenmeden, hizmet olarak dağıtılmasını ve sunulmasını sağlayan çözümdür.
Yazılım tabanlı bir depolama çözümüdür. Yönetimi basitleştirir, toplam sahip olma maliyetini azaltır. Öngörülebilir performans ve ölçeklenebilirlik sağlar.
Yazılım tanımlı veri merkezi (SDDC), tüm altyapının sanallaştırıldığı ve hizmet olarak sunulduğu yeni nesil veri merkezi modelidir.
Sanal makinelerin operasyonel modelinin ağ yapıları için de kullanılmasını sağlayan, yazılım tanımlı veri merkezi modelinde kullanılan network sanallaştırma platformudur.